nieuws

Kerken van Zwolle roept op tot extra gebed tegen het vuurwapenbezit

Synagoge Zwolle
Synagoge Zwolle © RTV Oost/Wouter de Wilde
De verenigde kerken van Zwolle doen een oproep aan alle Zwollenaren, kerkelijk of niet, om extra te bidden tegen het kwaad in de stad. Dat kwaad krijgt met name gestalte in het vuurwapenbezit en dat moet bestreden worden, stelt voorzitter Mink de Vries van de Kerken van Zwolle.
"Na de vijfde schietpartij in Zwolle binnen 100 dagen, waarbij een dode en twee gewonden zijn gevallen, vraagt de situatie om extra gebed", aldus De Vries.
Als coördinator van de Week van Gebed in Zwolle, van 19 tot 26 januari, stelt hij voor de gebeden in die week te bundelen om het college van burgemeester en wethouders te steunen in de aanpak van het vuurwapenbezit.

Strijd tegen het kwaad

"Het lijkt alsof Zwolle op dit moment wordt geregeerd door het kwaad. Daarom is het goed om in het gebed de hulp van beschermheer en Gods engel Michaël te vragen. Michaël is immers de bestrijder en overwinnaar van het kwaad."
"Tegelijk komt hoop, veiligheid en vertrouwen niet uit de hemel vallen, daar kunnen wij en mogen wij ook zelf wat voor doen."
In de Week van Gebed kunnen de mensen in hun gebeden ook steun vragen voor de slachtoffers en daders, hun familie en andere betrokkenen. "Dat de rust, gastvrijheid en veiligheid mogen terugkeren", besluit Mink de Vries zijn oproep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.