Nieuws

Afgedankte kerstbomen leveren extra zakcentje op voor kinderen in Zwolle

Het aantal inzamelpunten in Zwolle voor afgedankte kerstbomen is uitgebreid. Op zeventien verschillende plekken kunnen kerstbomen worden ingeleverd. Rova neemt ze in en gaat deze later versnipperen en composteren.
Het is een actie waarbij kinderen worden opgeroepen om de kerstbomen op te halen en naar zo'n verzamelpunt te brengen. Dat levert hen ook nog wat op. Voor elke kerstboom krijgen ze een stempel op een stempelkaart. Bij tien stempels is de kaart vol en dat levert een gratis toegang op voor zwembad de Vrolijkheid. Ook krijgen ze voor elke boom 20 cent.

Netjes opgeruimd

Deze actie kent Zwolle al jaren en is een succes. Het is een manier om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat blijven liggen. In plaats daarvan worden ze netjes opgeruimd. Er zijn nu meer inzamelplekken dan voorgaande jaren. Rova en de gemeente Zwolle willen daarmee stimuleren om nog meer kerstbomen in te zamelen. Ook veiligheid speelt een rol.

Veilig

Elk jaar zijn er fanatieke kinderen die de hele dag met kerstbomen slepen. Ze moeten dan ook wel eens drukke wegen oversteken. Om die reden is er in de Windesheimstraat in de wijk Assendorp een inzamelpunt bijgekomen.
Dat nieuwe punt is niet ver van het inzamelpunt aan de Geraniumstraat bij de speeltuin. Kinderen die vanuit Assendorp hier naar toe komen moeten de Hortensialaan oversteken en dat is een drukke weg. Dat hoeven ze nu niet meer te doen.

Kerstbomen slepen

De kinderen verzinnen allerlei manier om de bomen naar de inzamelpunten te brengen. Sommen slepen de bomen al lopend achter zich aan. Andere kinderen binden de bomen achter de fiets en slepen ze zo over straat. Ook worden zelfgebouwde karren gebruikt, waar soms wel tien bomen op kunnen.
Het inzamelen van de bomen kon vandaag tot 16.00 uur. De actie wordt ook op 8 januari gehouden. Rova verwacht dat er dan nog veel meer bomen worden ingezameld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.