nieuws

Wijnanda uit Enschede verkocht winnend staatslot: "Geld komt heel goed terecht"

Het personeel van Schepers Sigarenmagazijn in Enschede
Het personeel van Schepers Sigarenmagazijn in Enschede © Schepers Sigarenmagazijn
Een grote geldprijs is niet alleen leuk voor degene die het geld wint, ook voor de verkoper van het lot is het bijzonder. Wijnanda Evertsen van Sigarenmagazijn Schepers in Enschede verkocht een half lot van de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij, goed voor 15 miljoen euro.
“Het geld komt heel goed terecht”, weet Wijnanda, die de winnaars inmiddels heeft gesproken. “Ze waren natuurlijk ontzettend blij. En het zijn mensen die hier vaker in de winkel komen, dus dat is ook voor ons leuk.”
Wijnanda uit Enschede verkocht winnend staatslot: "Geld komt heel goed terecht"
Het winnende koppel, een 22-jarige vrouw en 34-jarige man uit Enschede, had financiële problemen. Ze moesten onlangs nog een tv verkopen om schulden af te betalen.
Dat een van haar klanten zo’n groot bedrag wint, maakte Wijnanda nog niet eerder mee. “We hebben al wel eens een klant gehad met 100.000 euro op een kraslot, maar geen 15 miljoen.”

Vijf euro

Zelf deed Wijnanda overigens ook een poging door mee te doen met een lot. En eerlijk is eerlijk, ze bleef niet met lege handen. “Vijf euro heb ik gewonnen, haha!”
Of Wijnanda stiekem een beetje jaloers is op de winnaar? “Nee, zeker niet. Alleen als je erover nadenkt, is het wel een beetje raar dat ik dat lot gewoon in handen heb gehad. Maar het is ze van harte gegund, echt waar!”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.