nieuws

Crème de la crème van volièrevogels te bewonderen in Zwolle

In Zwolle is het dit weekend smullen geblazen voor vogelliefhebbers. De IJsselhallen vormen het decor van de nationale vogeltentoonstelling. Het is de traditionele afsluiting van het tentoonstellingsseizoen dat jaarlijks in oktober begint.
Ongeveer 9.000 vogels zijn in Zwolle te bewonderen. Het zijn de meest bijzondere, mooiste en kleurrijkste vogels van het land die eerder in de prijzen vielen bij een van de vijfhonderd plaatselijke tentoonstellingen. Ook tijdens de nationale tentoonstelling worden opnieuw prijzen verdeeld.
Nederland doet het internationaal goed op het gebied van volièrevogels, zegt Theo Hijmensen van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers. “Dat komt omdat er veel kennis is over het houden van vogels en we zijn ook heel verantwoord bezig met de dieren.”

Twaalf keer wereldkampioen

Bert Stiphout uit Zwolle weet hier alles van. Maar liefst twaalf keer werd hij wereldkampioen met zijn zebravinken. Voor de nationale tentoonstelling heeft hij dit jaar geen inzending gedaan. 
“Mijn kansen liggen momenteel te laag”, aldus Stiphout. “Ik doe alleen mee voor de prijzen, wanneer ik zeker weet dat ik met mijn vogel wereldkampioen wordt. Dat is voor mij de uitdaging van mijn hobby.”  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.