nieuws

Tbs verlengd van man die brandbom gooide naar huis burgemeester Rijssen-Holten

Tbs verlengd van man die brandbom gooide naar huis burgemeester Rijssen-Holten
Tbs verlengd van man die brandbom gooide naar huis burgemeester Rijssen-Holten © RTV Oost
De tbs van de 74-jarige man die een brandbom gooide tegen het huis van burgemeester Arco Hofland is met twee jaar verlengd. De man had al langer een conflict met de gemeente Rijssen-Holten, die in de jaren '80 zijn discotheek sloot.
Sindsdien bestookte de man de gemeente en opeenvolgende burgemeesters met brieven en telefoontjes. Hij werd in 2014, een jaar voor het incident met de brandbom, veroordeeld voor stalking van de burgemeester.

Burgemeester lag te slapen

Hofland en zijn vrouw lagen te slapen toen de man de brandbom gooide. Zij merkten niets, maar zagen de volgende dag brandschade op een raam en een vogelhuisje. Ze ontdekten dat er een brandbom was gegooid toen ze de beelden van de bewakingscamera keken.
Op de beelden is te zien dat iemand uit een auto stapt, een fles met benzine aansteekt en deze met twee handen tegen de gevel gooit. "De steekvlam die dan ontstaat had zomaar het rieten dak van de woning in brand kunnen steken", aldus de officier van justitie destijds. "De gevolgen waren dan niet te overzien geweest."

Narcistisch

Volgens deskundigen is de man dementerend en narcistisch. Hierdoor is hij 'impulsief, onverschillig en overtuigd dat de regels niet op hem van toepassing zijn'. Volgens de kliniek is er een grote kans dat hij opnieuw de fout in gaat.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.