nieuws

Burgemeester Raalte weer in race voor titel Beste Bestuurder, ook nominatie voor wethouder Ommen

Martijn Dadema weer genomineerd
Martijn Dadema weer genomineerd © RTV Oost
Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de titel Beste Bestuurder van Nederland. Ook Bart Jaspers Faijer, wethouder in Ommen, is in de race. De gemeente Raalte maakt ook kans op een prijs.
Jaspers Faijer wordt geroemd om zijn rustige en duidelijke manier van communiceren. 'Hij is betrokken en gaat graag het gesprek met inwoners aan. Tevens wordt wethouder Faijer geroemd om zijn deskundigheid op dossiers. Een van de stemmers lichtte toe dat de manier waarop Jaspers Faijer de raad mondeling van extra informatie voorziet bij voorstellen, te bewonderen is.'

Raalte

Dadema wordt geprezen om zijn betrokkenheid en stemmers zeggen dat hij voor iedere inwoner klaarstaat. De burgemeester van Raalte wordt geroemd om zijn communicatieve vaardigheden. 'Hij is helder en duidelijk in zijn doen en laten en weet in elke situatie de juiste woorden te vinden. Burgemeester Dadema werd door een van de stemmers omschreven als 'een krachtig bestuurder'.
Ook de gemeente Raalte maakt kans op een titel, namelijk Beste decentrale overheid. De gemeente wordt, net als de burgemeester, geroemd om haar manier van communiceren. 'Op een open en eigentijdse manier betrekt Raalte haar inwoners bij allerlei aangelegenheden in de gemeente. Onder andere via sociale media. Daarnaast wordt Raalte geprezen om haar aanpak van inwonersparticipatie. Op vrijwel alle beleidsonderwerpen worden inwoners betrokken. Door stemmers wordt Raalte omschreven als een voorbeeldgemeente op het gebied van inwonersparticipatie.'

Uitreiking
Faijer en Dadema zitten sowieso in de top 10. Voor de titel nemen ze het op tegen Robbert-Jan van Duijn (wethouder Aalsmeer), Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam), Lot van Hooijdonk (wethouder Utrecht), Marianne Smitsmans-Burhenne (wethouder Roermond), Hanke Bruins Slot (gedeputeerde Provincie Utrecht), Wim van de Donk (commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant), Rik Grashoff (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant) en Marinka Mulder (wethouder Renkum).
De gemeente Raalte neemt het op tegen waterschap Rijn en IJssel, de gemeenten Utrecht en Tilburg en de provincie Gelderland.
Vanaf vandaag kan er gestemd worden. De bekendmaking is op donderdag 16 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in het gemeentehuis in Oss.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.