nieuws

Bestuurder die in bestelbus vluchtte voor politie is 44-jarige Enschedeër

Still uit video van aanhouding
Still uit video van aanhouding © Still uit video
De bestuurder die gisteravond in Hengelo vluchtte voor de politie, is een 44-jarige Enschedeër. Een agent en de bestuurder raakten gewond toen hij werd klemgereden. Ze zijn inmiddels allebei ontslagen uit het ziekenhuis.
Rond tien uur 's avonds meldde iemand een verdachte situatie op de Wegtersweg, waarbij een witte bestelbus betrokken zou zijn. Toen agenten een kijkje gingen nemen, zagen zij een witte bestelbus rijden op de Deldensestraat.
Rammen en klemrijden 
De bestuurder ging er vervolgens vandoor. Hij scheurde met honderd kilometer per uur over de Oldenzaalsestraat, richting de wijk Klein Driene. Uiteindelijk konden de agenten hem op de Josef Haydnlaan rammen en klemrijden.
Toen de politie daarna ging kijken bij de Wegtersweg, waar de 'verdachte situatie' was gemeld, ontdekte ze een bedrijfsbus met een vernielde ruit. De politie wil weten of de vluchtende bestuurder hierbij betrokken is en vraagt getuigen zich te melden. Ook roept de politie mensen op beelden te sturen waarop de achtervolging of aanhouding te zien zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.