nieuws

Kamervragen over problemen bij bedrijven van Twentse zakenman Sanderink

Kamervragen over bedrijven Sanderink
Kamervragen over bedrijven Sanderink © RTV Oost
De Tweede Kamer-fractie van het CDA wil van de ministers van Financiën en Economische Zaken weten wat de gevolgen voor Nederland zijn vanwege problemen bij Centric en Oranjewoud, twee bedrijven van de Twentse zakenman Gerard Sanderink.
Het CDA wil weten wat de ministers ervan vinden dat binnen korte tijd vrijwel de gehele top van Centric, een zeer belangrijke leverancier voor overheden en financiële instellingen op ICT-gebied, vertrokken is. 
"Klopt het dat Sanderink, bestuurder en groot aandeelhouder bij beide ondernemingen, boekenonderzoek laat doen door mevrouw Van Rijbroek, terwijl de laatste volgens publicaties daartoe niet de bevoegdheid heeft volgens de wet Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus?", willen Kamerleden Omtzigt, Ronnes en Amhaouch weten.

Belang voor Nederland
De Kamerleden vinden dat de gezondheid en continuïteit van de bedrijven - met name Centric en het bouwbedrijf Strukton - van groot belang is voor Nederland. 'Voor de werknemers en hun gezinnen en voor de (digitale) infrastructuur van Nederland.'
Ze willen van de ministers weten of de problemen binnen Centric nog gevolgen voor de dienstverlening aan en de ICT-beveiliging van Nederlandse overheden of belangrijke instellingen zoals De Nederlandsche Bank en de Bank Nederlandse Gemeenten hebben.
Het CDA wil dat de ministers de vragen binnen drie weken beantwoorden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.