nieuws

Wethouder haalt kritische doeken uit centrum Den Ham en wast ze uit

De doeken in het centrum van Den Ham
De doeken in het centrum van Den Ham © RTV Oost
Kritische spandoeken, hoe ga je daar mee om? Bart-Jan Harmsen, wethouder in Twenterand, weet er wel raad mee. Hij besloot de doeken van de muziektent in het centrum van Den Ham te halen en te wassen. "Het zou zonde zijn om deze mooie stoffen slechts eenmalig te gebruiken."
Het is bijna een traditie met oud en nieuw in Den Ham: de muziektent 'behangen' met spandoeken. Het is dus wel zo verantwoord om de doeken van deze 'hoogwaardige kunstwerken' opnieuw te gebruiken, redeneert Hammenaar Harmsen op Facebook.
De kernwethouder van Den Ham besloot daarom zelf een wasje te draaien. "De spandoeken zullen na het wasje van 40 graden weer heerlijk fris ruiken en netjes worden opgevouwen", belooft hij. "Ook voor dit soort klussen draai ik mijn hand niet meer om."
Hammense ondernemers lijken de eigenaren van de doeken: "Ondernemen in Den Ham, Grote Bedrijven Terminator legt u lam!!!", staat op één van de doeken, dat verwijst naar de partij van Harmsen (GBT). Op een ander doek staat een lievere tekst: "Oons dorpie, onze ondernemers", geflankeerd door hartjes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.