OM eist jaar cel tegen drugsdealende rapper (21) uit Bathmen

Tegen een 21-jarige man uit Bathmen is een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist door het Openbaar Ministerie. De verdachte zou een minderjarig meisje hebben ingezet voor drugsdeals.

De man uit Bathmen rapte in een YouTube-filmpje over 'snel geld maken' en 'de weg naar de (criminele) top'. Als het aan het OM ligt, gaat hij die niet halen.

Minderjarig meisje
De verdachte vroeg het minderjarige meisje onder meer drugs te verkopen. Uit telefoongegevens bleek dat het meisje en de verdachte dagelijks contact hadden.

Het dealen van drugs zou onder meer in Rijssen en Holten zijn gebeurd. Bij de verdachte thuis, hij woont bij zijn ouders, werden tijdens een doorzoeking drugs gevonden. 

Geld
De verdachte heeft bekend. Hij vertelde dat hij op zijn achttiende begon met de verkoop van drugs, om geld te verdienen.

Ook is de man eerder veroordeeld voor straatroof en mishandeling. De officier van justitie ziet dat hij terug is gevallen in zijn oude patroon. "Kennelijk heeft die veroordeling hem er niet van weerhouden toch weer op een foute manier geld te verdienen. Hij verkiest kennelijk de gemakkelijke weg boven de eerlijke."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bathmen Deventer Nieuws
Deel dit artikel: