nieuws

Burgemeester Enschede waarschuwt voor einde vuurwerktraditie: 'Zo kan het niet langer'

Burgemeester Onno van Veldhuizen waarschuwde in z'n nieuwjaarstoespraak voor het einde van een traditie. "Blijft dat zo, dan zal de vuurwerktraditie niet overleven. En dat is dan ook terecht. Of je nu voor of tegen vuurwerk bent, zo kan het niet. Het is ontaard."
De nieuwjaarsreceptie werd gehouden bij de Brandweer Twente in de kazerne aan het Spaansland. Staand bovenop een van de brandweerwagens sprak de burgervader van de grootste Overijsselse gemeente de honderden aanwezigen toe.
tekst gaat verder onder de video
Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede waarschuwt voor einde vuurwerktraditie

Met voeten getreden

"We gaan wat mij betreft niet wachten op Den Haag, Europa of anderszins. Waar we samen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen, moeten we dat vooral niet laten."
Van Veldhuizen zinspeelde volgens eigen zeggen niet op een (gemeentelijk) vuurwerkverbod. "Ik ben niet zo van verbieden. De discussie in Den Haag gaat vast komen en we moeten maar afwachten wat daaruit komt. Ondertussen moeten we als stad ons eigen lot in de hand nemen. We hebben een burgerbesluit vuurwerk, maar moeten helaas constateren dat die traditie met voeten is getreden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.