nieuws

Volleybalsters beginnen OKT met zege op Azerbeidzjan

Volleybalsters langs Azerbeidzjan op OKT
Volleybalsters langs Azerbeidzjan op OKT © ANP
De Nederlandse volleybalsters, met de Overijsselse Floortje Meijners, Maret Balkestein-Grothues en Juliët Lohuis, hebben de eerste wedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi in eigen land tot een goed einde gebracht. In Apeldoorn won de ploeg met 3-0 van Azerbeidzjan.
De eerste set was lang spannend en Nederland trok uiteindelijk met 25-23 aan het langste eind. In de tweede sloeg Oranje al snel een gat van vijf punten, maar Azerbeidzjan kwam terug tot een punt verschil. Op voorsprong kwam het echter niet en Nederland pakte de set met 25-18. Azerbeidzjan zette alles op alles en pakte een voorsprong in de derde set. Nederland kwam terug en pakte met 25-22 ook die set.

Programma

In de andere wedstrijd in de poule won Polen met 3-1 van Bulgarije. Morgen zijn de Bulgaarse dames de tegenstander van Nederland. Donderdag is Polen de laatste opponent. Op het OKT spelen acht ploegen om het laatste Europese ticket voor de Spelen. De nummer een en twee van de twee poules plaatsen zich voor de halve finales. Nederland werd op de vorige Olympische Spelen vierde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.