nieuws

Heinoër start crowdfunding voor eigen kaartspel: "Wat zij kunnen, kan ik ook"

Thomas Corte
Thomas Corte © RTV Oost
Thomas Corte uit Heino start vandaag de crowdfunding voor zijn eigen kaartspel Filthy Kings. Hoewel zijn product klaar is voor de schappen, moet hij voor de productie wachten op financiering.
"In 2015 kwamen de makers van het spel Exploding Kittens met een crowdfundingsactie. Dat werd een enorm succes. Toen dacht ik: wat zij kunnen, kan ik ook", aldus de 26-jarige Thomas. Twee jaar geleden begon het idee van Filthy Kings. Tussen de bedrijven door kwam het concept stukje bij beetje in elkaar. 
tekst gaat verder onder de video
Heinoër start crowdfunding voor eigen kaartspel

Crowdfunding
Thomas vraagt om drieduizend euro. "Met dat geld kan ik vijfhonderd spellen maken", zegt de Heinoër. "Er worden spellen opgestuurd naar de mensen die het project steunen, maar dan blijven er ook nog een aantal over. Die kan ik dan verkopen."
Twee uur na het startsein van zijn crowdfunding staat de teller op ongeveer tweehonderd euro. Het project heeft nog 29 dagen de tijd om het streefbedrag te halen.

Filthy Kings
"Het doel van het spel is om te bluffen en te liegen. Als je dat genoeg doet, win je het spel." Als koning moet de speler ervoor zorgen dat alle 'vervelende inwoners' zijn of haar koninkrijk verlaten. Degene die als eerst alle vervelende mensen heeft weggespeeld, heeft gewonnen.
Het spel ondertussen al vaak genoeg getest bij familie, vrienden en spelontwikkelaars. "Tot nu toe is iedereen positief."

100% Thomas Corte

Het spel en design zijn bedacht en ontwikkeld door de Heinose spelmaker. Hij denkt er niet aan het spel te verkopen aan een externe partij. "Ik wil niet dat andere mensen verandering aanbrengen. Het moet iets blijven waar ik zelf trots op ben."
Het spel komt in twee versies
Het spel komt in twee versies © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.