nieuws

Burgemeester Kampen: carbidschieten 'ja', vuurwerk 'nee'

Terwijl de landelijke discussie over het wel of niet afschieten van vuurwerk in alle hevigheid is losgebarsten, heeft burgemeester Koelewijn van Kampen in zijn nieuwjaarstoespraak een lans gebroken voor het behoud van het schieten met carbid in zijn gemeente.
"Ik denk dat wij serieus moeten omgaan met onze tradities, daarom zet ik in op carbidschieten", aldus Koelewijn die vanavond aan de genodigden op de nieuwjaarsreceptie voorhield dat wat hem betreft het traditionele schieten met melkbussen ook bij toekomstige jaarwisselingen in Kampen kan en mag.
Hij toonde zich erg tevreden over de rustig verlopen jaarwisseling in Kampen. Op de aangewezen plekken voor het schieten met carbid bleef het rustig en ook elders in de stad deden zich rond de jaarwisseling geen noemenswaardige incidenten voor.

Carbidschieten ja, vuurwerk nee

Hij koppelt daarmee de traditie van het schieten met carbid enigszins los van de landelijke vuurwerkdiscussie. "Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor de incidenten tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het gruwelijke liftdrama in Arnhem, waarbij doden vielen, is vuurwerk niet waard. Ook de vele vernielingen, ongelukken, schades en bedreigingen aan het adres van hulpverleners geven stof tot nadenken." 

Tradities belangrijk

"Maar tradities zijn ook belangrijk", aldus Koelewijn. Het ontlokte hem tot genoegen van de meeste aanwezigen in de zaal de uitspraak; "Daarom zet ik in op carbidschieten en niet op vuurwerk."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.