Brommer heeft geen spijt van opstappen, collega's reageren begripvol

Vandaag had hij eigenlijk in het provinciehuis moeten zitten, maar zijn plek aan de vergadertafel bleef leeg. Gert Brommer stapte gisteren op als Statenlid voor de VVD en bleef vandaag dus thuis. Collega's reageren begripvol.

Voor zijn voormalige fractie was Brommer woordvoerder van Landbouw & Natuur. Hij stond in het provinciehuis vooral bekend als een gepassioneerd Statenlid met veel kennis en kunde over de agrarische sector. 

CDA-Statenlid Karin van der Toorn vindt het ontzettend jammer dat Brommer vertrekt. "We verliezen hiermee een zeer gewaardeerde collega met ontzettend veel kennis over de landbouw." 

tekst gaat verder onder de video

Geen overstap naar Forum

Stijn Hesselink, Statenlid van Forum voor Democratie, snapt het besluit van Brommer wel. "Als je de stikstofgekte ziet van de afgelopen tijd is het begrijpelijk dat het ook bij hem is gaan borrelen en dat hij is gaan twijfelen over het standpunt van de VVD."

"Ik verbaas me erover dat hij nog geen FvD lid is, maar dat kan misschien nog komen", zegt Hesselink grappend. 

Toch is overstappen naar Forum geen optie voor Brommer. "Het klopt dat er overeenkomsten zijn met mijn standpunten, maar het liberalisme is de stroming die bij mij past. Alleen de standpunten die ze op dit moment verkondigingen, ben ik het niet mee eens." De VVD zou een stuk liberaler kunnen volgens Brommer. 

Blijft lid 

Brommer blijft dan ook lid van de partij. "Een van de redenen waarom ik wel lid blijf, is omdat ik vind dat de lokale politiek wel hele goede dingen doet." 

Ondanks de onenigheid zijn er binnen de fractie geen scheve gezichten."Ik kan nog steeds met iedereen door een deur. Dat heb ik wel geleerd in de politiek, om de mens en de inhoud van elkaar te scheiden."  

VVD-fractievoorzitter Regien Courtz noemt het een enorm gemis. "Het is iemand die zich enorm heeft ingezet en waar wij als fractie enorm plezier van hebben gehad." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: