nieuws

Gemeenteraad Losser wil geen seksclub of horeca meer in voormalige nachtclub in Glane

Als het aan de raad ligt komt er geen opvolger van nachtclub El Dorado
Als het aan de raad ligt komt er geen opvolger van nachtclub El Dorado © Getty Images
De gemeenteraad van Losser wil geen horeca of seksclub meer in het pand van de voormalige nachtclub El Dorado aan de Gronausestraat in Glane. De gemeenteraad heeft hiervoor een zogenoemd voorbereidingsbesluit vastgesteld.
“Het pand staat al een hele tijd leeg", zegt wethouder Harry Nijhuis van de gemeente Losser. "Op het perceel ligt nu een horecabestemming en op het bebouwde gedeelte van het perceel ligt de aanduiding seksinrichting. Maar al sinds 2015 wordt het perceel niet meer als zodanig gebruikt", aldus de wethouder. 
De gemeenteraad wil op deze manier voorkomen dat er ongewenste nieuwe activiteiten ontstaan op de locatie. "Activiteiten die niet passen bij de gewenste ontwikkeling van het dorp Glane", zegt Nijhuis

Impuls Glane
Om de leefbaarheid in het dorp Glane een impuls te geven, zou de locatie El Dorado moeten worden herontwikkeld. De gemeenteraad van Losser heeft zich daar in de structuurvisie van 2018 al voor uitgesproken. Met het voorbereidingsbesluit dat nu is genomen wordt hier de eerste aanzet voor gegeven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.