Nieuws

Vier tips over moord op Henk Wolters in Zwolle na Opsporing Verzocht

Onderzoek in Zwolle na de moord op Wolters
Onderzoek in Zwolle na de moord op Wolters © Stefan Verkerk
De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht vier tips gekregen over de moord op Henk Wolters uit Zwolle. Wolters werd op oudejaarsavond doodgeschoten voor zijn huis toen hij terugkwam van een feestje.
De 52-jarige Zwollenaar werd lopend belaagd. "Hij en de al schietende dader zijn via de stoep langs huizen gelopen, de hoek om geslagen en Wolters werd uiteindelijk iets verderop in de Buitengasthuisstraat gevonden", zei politiewoordvoerder Marloes Ballast gisteravond in Opsporing Verzocht.

De politie vermoedt, op basis van het hulzenspoor en geluiden die buurtbewoners hebben gehoord, dat Wolters rond 20.25 uur is neergeschoten. "Of er daarvoor een ruzie met hem op straat is geweest of iets dergelijks, weten we niet. We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die voor, tijdens of na dat tijdstip iets verdachts hebben gezien rond die straat. Dat kunnen personen, maar ook voertuigen zijn geweest."

Vluchtroute

Het lijkt erop dat hij vlak voor zijn huis, vlakbij de WRZV–hallen, voor het eerst is beschoten. "Als dader kan je dan wegkomen door verder in noordelijke richting die Buitengasthuisstraat uit te gaan, maar als je omdraait kun je ook langs het parkeerterrein onder het viaduct van de A28 door", zei Ballast.
"We weten dat die avond de dienst van de Vrije Evangelisatie kerk in de WRZV-hallen net was afgelopen, dus wellicht is ook die mensen iets opgevallen." Ook zoekt de politie mensen die in de buurt beelden hebben gemaakt, mogelijk met een dashcam. Hoewel het mistig was hoopt de politie toch iets op de beelden te kunnen zien.

Verband schietpartijen

De oproep leverde tot nu toe vier tips op. "Die lopen we nu uit", laat een woordvoerder van de politie weten.
De afgelopen periode zijn er meer schietincidenten geweest in Zwolle. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over een mogelijk verband tussen het neerschieten van dit slachtoffer en de eerdere incidenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.