nieuws

Winnaar Miljoenenjacht wil tweede hypotheek om proceskosten te betalen

Postcode Loterij Miljoenenjacht
Postcode Loterij Miljoenenjacht © RTL
De Tukker die anderhalf jaar geleden 270.000 euro won in het televisieprogramma Miljoenenjacht en het geld direct kon inleveren bij de deurwaarder wil een tweede hypotheek op z'n huis om te blijven procederen.
Het leek een sprookje maar het liep uit op nachtmerrie. In 2018 deed de Tukker mee aan het televisieprogramma Miljoenenjacht en won de hoofdprijs van 270.000 euro. Maar op de tribune zat ook de deurwaarder die in opdracht van de Duitse Volksbank het geld claimde omdat er volgens de bank nog een groot bedrag open stond. De Postcode Loterij maakt het geld over naar de deurwaarder die het doorsluisde naar de Volksbank.

Twee keer gelijk

De Tukker ligt al jaren overhoop met de Volksbank en vocht de betaling met succes aan. Eerst bij de rechtbank en tot twee keer toe bij het gerechtshof. De Volksbank liet het er niet bij zitten en zocht het hogerop bij de Hoge Raad.

Vertragingstactiek

Omdat het nog jaren kan duren voordat duidelijk is wie er aan het langste eind trekt, diende vandaag een kort geding. Volgens advocaat Robert Kroon kan de Tukker de proceskosten bijna niet meer betalen. Hij vroeg de rechter dan ook om een tweede hypotheek op het huis toe te staan om de proceskosten af te dekken. "Het lijkt erop dat de bank er alles aan doet om de boel te vertragen zodat mijn cliënt de handdoek in de ring gooit. Maar die houding sterkt ons alleen maar om door te gaan."
De rechter doet op 22 januari uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.