nieuws

Pizzakoerier met groot mes bedreigd in Enschede, overvallers nemen scooter en geld mee

In dit steegje werd de pizzakoerier overvallen
In dit steegje werd de pizzakoerier overvallen © RTV Oost / Onder de Loep
Een 20-jarige pizzakoerier is op donderdag 2 januari in de wijk Laares in Enschede overvallen. Hij moest 's avonds pizza's bezorgen bij de Prinseschool, daar stonden twee overvallers hem op te wachten. 
Om 22.50 uur moet de bezorger aan de Zeggeltlaan zijn, bij de school. Maar daar ziet de bezorger niemand. Als hij de "klant" belt krijgt hij te horen dat hij een fietspad moet volgen tot aan een groot wit huis. 

Overvallers nemen scooter mee

Daar komen meteen twee mannen met capuchons over hun hoofd naar hem toe. Eén van hen heeft een groot mes. De koerier moet alles afgeven, zijn geld en zijn scooter. Met die bezorgscooter rijden de overvallers weg in de richting van de Oldenzaalsestraat. 
Tekst gaat verder onder de video
De scooter is niet veel later nog voor de Oldenzaalsestraat weer teruggevonden. "Het is natuurlijk ook wel een opvallende scooter, met zo'n etensbak achterop", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Misschien hebben ze de scooter daarom achtergelaten. Ze hebben het eten er wel uitgehaald en ook 20 euro uit de portemonnee van de koerier gepakt. Een buit van niks, maar ze hebben die koerier wel een trauma bezorgd." 
Volgens Westerhoff gaat het om een man met een donkere huidskleur en een blanke man. Ze zijn allebei ongeveer 1.80m lang en hebben een klein baardje. 

Tips?

Heb je iets gezien of gehoord op donderdag 2 januari in de buurt van de Prinseschool in Enschede? Het gebeurde rond 22.50 uur. Bel dan de tiplijn: 0800-6070 (gratis nummer), stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook of gebruik het tipformulier. Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.