nieuws

Eigenaresse van cafetaria in Hengelo overvallen vlak bij haar huis

De vrouw werd overvallen aan de Leeuwerikstraat in Hengelo
De vrouw werd overvallen aan de Leeuwerikstraat in Hengelo © RTV Oost / Onder de Loep
De eigenaresse van een cafetaria aan de Castorweg in Hengelo is op de terugweg naar haar huis aan de Leeuwerikstraat overvallen. Een kleine en jonge man bedreigde haar met een mes en nam haar fiets en handtas mee. Daarin zat onder meer geld en sieraden. 
De vrouw fietste op vrijdagavond 27 december tussen 21.30 en 22.00 uur vanaf de cafetaria aan de Castorweg, via de Sloetsweg naar de Leeuwerikstraat. Op steenworp afstand van haar huis pakt de jonge man haar fiets vast. Als hij een mes tevoorschijn haalt moet de vrouw haar fiets en handtas afstaan. 
Tekst gaat verder onder de video
"De vrouw fietst normaal gesproken nooit in het donker vanaf de cafetaria naar huis, dat doet ze meestal met de auto", vertelt Chantal Westerhoff van de politie. "Ze is nu ook erg bang en durft in het donker bijna niet meer naar buiten te gaan." 

Man was mogelijk al eerder in de straat

"De man had een muts op en zijn gezicht bedekt", vervolgt Westerhoff. Het gaat om een jonge man van buitenlandse afkomst met een lengte van zo'n 1.65m. De vrouw had het idee dat ze de man eerder had gezien.
Twee weken hiervoor hing een man aan de Leeuwerikstraat rond die er verdacht veel op leek. En op Eerste Kerstdag is geprobeerd de poort achter haar huis open te breken. Het kan er allemaal mee te maken hebben dus wij hopen dat iemand de afgelopen weken iets opvallends heeft gezien aan de Leeuwerikstraat."

Foto's van de buitgemaakte sieraden

De fiets die de overvaller had meegenomen is kort na de overval teruggevonden op een parkeerplaats aan de Bergweg. De tas van de vrouw en haar sieraden zijn nog steeds zoek. Er zijn foto's van die sieraden:

Tips?

Heb je iets gezien of gehoord? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis), stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook of gebruik het tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.