nieuws

Duurzaam wonen in een zeecontainer en zelf zeep maken

zeecontainers als woning
zeecontainers als woning © Beleef Media
We kijken steeds meer naar andere manieren van wonen. Het liefst duurzame woningen, waarbij je niet elke cent opzij hoeft te leggen voor je hypotheek. In deze aflevering van 'Het Groene Oosten' onderzoekt André van der Zee of woningen gemaakt van zeecontainers hieraan voldoen. 
Volgens het bedrijf uit Ommen dat de zeecontainerwoningen maakt is dat zeker het geval en zijn de kosten zo’n 60 procent lager dan bij een traditionele woning.
De provincie Overijssel streeft er naar om in 2025 alle schoolpleinen te vergroenen. Een groene leefomgeving is namelijk belangrijk voor de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. De leerlingen van de Immanuelschool in Steenwijkerwold laten vol enthousiasme zien hoe leuk een groen schoolplein is. En vooral ook hoe makkelijk dit te realiseren is. De provincie biedt subsidiemogelijkheden als extra impuls om als school hiermee aan de slag te gaan.
En tot slot laat Groene Vlogger (en tevens wethouder van Zwolle) Ed Anker je zien hoe je zelf zeep maakt van 100% natuurlijke materialen. Gezond voor je lichaam en het bespaart plastic flacons.
Het Groene Oosten zie je zaterdag om 17.40 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. Uiteraard is de uitzending ook alvast online te bekijken!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.