nieuws

Eerste schop de grond in voor herinrichting voormalig Olasfa-terrein in Olst

Jaren van voorbereiden, ontwerpen en allerlei rompslomp gingen eraan vooraf. Vandaag kon dan eindelijk de eerste schop in de grond op de plek van de voormalige asfaltfabriek Olasfa in Olst, voor het project 'Olst mooier aan de IJssel'.
In januari 2019 kwam na dertien jaar een einde aan de sanering van het zwaar vervuilde terrein. Dat heeft de provincie zo'n dertig miljoen euro gekost. Plaatselijk Belang Olst had in 2013 al het plan om het gebied een flinke opknapbeurt te geven. 
Na jaren van praten en vergaderen, kwam er vorig jaar eindelijk schot in de zaak. Plaatselijk Belang Olst was vanaf het begin betrokken bij het burgerinitiatief, samen met de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel.

Sportveldje

De komende weken wordt een wandelpad aangelegd, evenals een zitplek met uitzicht op de veerpont en Welsum. Ook wordt er een sportveldje gerealiseerd met een aantal apparaten waarop gesport kan worden. Het gaat om enkele crosstrainers en een outdoorgym waar sportievelingen zich op kunnen uitleven. Het is de bedoeling dat hier enkele keren per week bootcamp trainingen worden gegeven.
Dit is de eerste fase van het project. Pas als de hekken rondom het voormalige Olasfa-terrein zijn verdwenen en de parkeerplaats van Abbott is verplaatst, zal fase twee uitgevoerd worden. Dat gaat nog geruime tijd duren, maar dit jaar kan Olst al wel vast genieten van een mooie plek aan de IJssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.