Transportondernemer uit Nieuwleusen wederom veroordeeld, nu voor verkeersruzie

Transportondernemer Dennis D. uit Nieuwleusen is donderdagmiddag door de politierechter veroordeeld voor zijn aandeel in een verkeersruzie. D. werd schuldig bevonden aan mishandeling en vernieling en moet de schade vergoeden. Dennis D. werd eind vorig jaar nog samen met zijn echtgenote Sophie B. veroordeeld tot vier jaar celstraf voor de spraakmakende mishandeling van een deurwaarder.

De vernieling en mishandeling waarvoor Dennis D. zich voor de politierechter moest verantwoorden was het gevolg van een incident, waarbij zijn echtgenote het aan de stok had gekregen met een andere automobilist.

 

Knuppel

D. toog daarop woest naar het huis van zijn rivaal en mishandelde de man. Bovendien sloeg hij met een knuppel het glas van diens deur aan gruzelementen. Het slachtoffer had een webcam in zijn woning geïnstalleerd, die de aanval had gefilmd.

 

De officier van justitie eiste vanmiddag een week voorwaardelijke celstraf. Met het oog op de vier jaar celstraf voor het mishandelen van de  deurwaarder, waarvoor Dennis D. recent nog was veroordeeld, besloot de politierechter uiteindelijk geen straf op te leggen. Wel moet D. de schade van circa 750 euro vergoeden.

Reeks rechtszaken

De perikelen rond het transportbedrijf van Dennis D. begonnen toen hij zijn onderneming wilde opdoeken. Daarop raakte hij verwikkeld in een reeks rechtszaken met onder meer de vakbond en het pensioenfonds.

Toen hij werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding meldde zich de deurwaarder bij hem. Deze man werd vervolgens anderhalf uur lang gegijzeld en tientalen malen met een ijzeren buis geslagen. Zowel Dennis D. als zijn echtgenote werden hiervoor tot vier jaar veroordeeld. Ze zijn inmiddels tegen deze straf in hoger beroep gegaan.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: