nieuws

'Jeangu Macrooy uit Enschede vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival'

Jeangu Macrooy gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dat schrijft het Algemeen Dagblad. De 27-jarige zanger komt oorspronkelijk uit Paramaribo, maar kwam in Enschede te wonen toen hij naar Nederland verhuisde om aan de ArtEZ Popacademie de opleiding songwriter te kunnen volgen.
Jeangu Macrooy werd geboren in Paramaribo in Suriname. In 2011 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Xillan Between Towers op waarmee ze succes hadden in Suriname. In 2013 verscheen hun eerste en enige album Stars on My Radio.
In december 2015 woonde hij inmiddels in Enschede en tekende hij een contract bij Unexpected Records van producer Perquisite en een paar maanden later verscheen zijn debuut-ep Brave Enough. De muziek die hij maakt als singer-songwriter kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul.
Het Songfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. Door de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar in Israël is de Nederlandse deelnemer al zeker van een finaleplaats op 16 mei in het Ahoy.

Twents soul-talent Jeangu Macrooy twee jaar geleden in actie bij RTV Oost

Twents soul-talent Jeangu Macrooy op 23-jarige leeftijd in actie bij RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.