Nieuws

Rode trui in moordzaak Chantal de Vries niet gevonden, politie heeft extra vragen

Zoektocht naar de rode trui
Zoektocht naar de rode trui © News United \ Jack Huygens
De zoektocht naar de rode trui die de verdachte van de moord op Chantal de Vries (27) tijdens kerstnacht aan heeft gehad, heeft niets opgeleverd. Rondom de Bankastraat in Hengelo zochten zo'n tien agenten naar het kledingstuk.
Chantal werd tijdens kerstnacht neergestoken nadat zij had gewerkt bij een café in het centrum van Hengelo. Een man uit Hengelo is aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Er is vrijwel zeker geen rechtstreekse link tussen het slachtoffer en de verdachte.

De recherche wil graag antwoord op de volgende vragen:

  • Waar is de (bordeaux) rode trui die verdachte eerder op de avond aan had gebleven?
  • Wie heeft de verdachte, toen hij aan het bellen was, in de omgeving van de Weideweg omstreeks 02.00 uur (op woensdag 25 december) begroet?
  • Wie bevond zich tussen 00.30 uur en 01.30 uur bij bar De Nul aan de Beekstraat in Hengelo. Tussen genoemde tijd was verdachte daar ook aanwezig.

Stille tocht

Zondag wordt in Hengelo een stille tocht voor Chantal gehouden. Het moet een wandeling worden met veel kaarsjes, gerbera's, de kleur roze en tijgerprintjes. "Want daar hield ze van", laat de organisatie weten op Facebook.
De stille tocht begint om zeven uur 's avonds bij het Prins Bernhardplantsoen, vlak bij het station. De route eindigt bij de gedenkplek aan de Hampshire, waar Chantal om het leven werd gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.