nieuws

Aanhouding en vijftig bekeuringen bij verkeerscontrole in Deventer

Verkeerscontrole onder de overkapping van de voormalige Roto Smeets fabriek
Verkeerscontrole onder de overkapping van de voormalige Roto Smeets fabriek © News United \ Rens Hulman
Bij een grote verkeerscontrole in Deventer heeft de politie onder andere een persoon aangehouden. De man stond nog gesignaleerd. Ook werden er vijftig boetes uitgedeeld.
De controle vond plaats op het terrein van de voormalige Roto Smeets fabriek. Het gaat om een zelfde controle als die altijd op de carpoolplaats van de A1 werd gehouden, maar nu is ervoor gekozen om iets centraler in de stad te controleren zodat het gecombineerd kon worden met de rollerbank.

Opvallende boetes

Van de in totaal vijftig boetes vielen er een aantal op. Zo werd er een nog openstaande boete geïnd van 1000 euro, een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan vijftig kilometer per uur te hard reed in de bebouwde kom van Deventer en acht opgevoerde scooters kregen een WOK (Wacht Op Keuren) status omdat de constructiesnelheid te hoog liep. Deze moet teruggebracht worden naar het toegestane maximum en daarna moet het opnieuw gekeurd worden bij de RDW.

Technische staat

In totaal zijn 106 voertuigen gecontroleerd. Op invalswegen rond de controleplaats stond de politie met meerdere motorrijders en ANPR-auto's. Deze ANPR-auto's controleren of mensen aan de hand van hun kenteken nog een boete of signalering open hebben staan.
Daarnaast letten de motorrijders op overtredingen en lag de focus op technische staat van auto's met aanhanger en overbelading bij kleine vrachtwagentjes. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.