nieuws

Sloop De Oale Bouw in Westerhaar voorlopig van de baan

De sloop van woningen in de wijk de Oale Bouw in Westerhaar is voorlopig van de baan. De woningbouwvereniging wilde de twee-onder-een-kap-woningen vervangen door rijtjeshuizen, maar heeft besloten toch eerst in overleg te gaan met de bewoners.
Het plan leidde afgelopen zomer tot felle protesten, waarbij de wijk werd volgehangen met spandoeken. 

Gesprekken

"De afgelopen tijd voerden we prettige en constructieve gesprekken met elkaar. Ik realiseer me dat we nog best een weg te gaan hebben met elkaar, maar ik kijk er naar uit om met de bewonerscommissie en de bewoners te werken aan een plan voor een toekomstbestendige wijk", licht Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Mijande Wonen toe.
"Wij hebben de afgelopen periode goede gesprekken gevoerd met Mijande Wonen en hebben zowel onze zorgen als onze ideeën gedeeld. We kijken er naar uit om samen te werken aan een nieuw plan voor De Oale Bouw en roepen bewoners op om in gesprek te gaan met Mijande Wonen om hun woonwensen te delen", vertelt Yvonne Spijker, voorzitter van de bewonerscommissie De Oale Bouw.

Nieuw plan
Mijande Wonen onderzoekt samen met de bewonerscommissie en de bewoners welke mogelijkheden er zijn om tot een ander plan voor de wijk te komen. De bewoners hebben zelf de keuze of en hoe ze met Mijande Wonen aan tafel willen. Bijvoorbeeld door een individueel gesprek en/of door deel te nemen aan een groepsgesprek.
Na de zomer moet er een plan liggen. Voorlopig verandert er voor bewoners niets voor hun woonsituatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.