nieuws

Oud-Enschedeër Jitse Groen wereldwijd op een na grootste in maaltijdbezorging

Oud-Enschedeër Jitse Groen wereldwijd nummer 2 in maaltijdbezorging
Oud-Enschedeër Jitse Groen wereldwijd nummer 2 in maaltijdbezorging © ANP / Koen van Weel
Het is Jitse Groen, oprichter van maaltijdbezorger Takeaway, gelukt om de Britse concurrent Just Eat over te nemen. Daarmee wordt het nieuwe 'Just Eat Takeaway' de op een na grootste maaltijdbezorger met een omzet van 1,2 miljard euro.
De 41-jarige Jitse Groen begon zijn bedrijf (dat toen nog 'thuisbezorgd' heette) in 2000, als student aan de UT, op een zolderkamer in Enschede. De vaart kwam erin toen de glasvezel voor 'snel internet' zorgde.
De laatste jaren groeit Takeaway exponentieel; de beursgang in 2016 werd gebruikt om snel marktaandeel in andere landen 'te kopen' en door de snelgroeiende beurskoers mocht oprichter Groen zich vanaf 2018 miljardair noemen. 

Overnames

Na de overname van het Duitse 'Delivery Hero', eind 2018, kreeg Takeaway een groeispurt. Maar die staat in het niet bij de overname van 'Just Eat' die vandaag een feit werd. Ruim tachtig procent van de aandelen is aangeboden aan Takeaway en daarmee was Groen een andere kaper op de kust, het Zuid-Afrikaansen Prosus, te slim af.
Overigens betaalt Takeaway de Just Eat beleggers met aandelen in het nieuwe 'Just Eat Takeaway'. Groen zal de nieuwe topman van de onderneming worden die een omzet van 1,2 miljard heeft. Alleen het Chinese Meituan moet hij nog voor zich laten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.