Vijfmansdefensie van Stegeman kan tweede oefennederlaag voor PEC niet voorkomen

PEC Zwolle heeft ook het tweede oefenduel van de dag niet weten te winnen. In het Spaanse Coín was het Belgische Standard Luik met 2-0 te sterk voor de Zwollenaren. 

John Stegeman wil het in de tweede seizoenshelft gaan proberen met vijf verdedigers en oefende ook zo tegen de Belgen. Die bestond vandaag bij afwezigheid van Gustavo Hamer en Thomas Lam uit Sai van Wermeskerken, Sam Kersten, Darryl Lachman, Yuta Nakayama en Kenneth Paal.

De eerste kans was voor PEC, Thy schoot over, maar de eerste treffers waren voor Luik. Voormalig PSV'er Maxime Lestienne scoorde twee keer in zes minuten. Bij beide doelpunten zag de verdediging van Zwolle er niet goed uit.

Tweede helft

Met dezelfde elf spelers startte PEC aan het tweede bedrijf, maar bracht het twintig minuten voor het einde wel Dennis Johnsen. De linksbuiten kreeg direct een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Luik-goalie Arnaud Bodart bracht echter knap redding.

Daarna gebeurde er weinig meer in het Jose Burgos Stadion. Wel kwamen Gabi Caschili, Eliano Reijnders, Jarni Koorman en Samir Lagsir nog binnen de lijnen, maar aan de stand veranderde niets meer. 

Eerder vandaag verloor PEC Zwolle al met 3-1 van Zulte Waregem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: