Nieuws

Schokkende beelden van Staphorster ondernemer die man aanvalt met snijbrander

Beelden online van Staphorster ondernemer die man slaat met snijbrander
Beelden online van Staphorster ondernemer die man slaat met snijbrander © Wilbert Bijzitter
Het Dagblad van het Noorden heeft beelden in handen waarop te zien is dat Albert T. (49) uit Staphorst een man in Meppel meerdere klappen geeft met een snijbrander. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond. 
De Staphorster ondernemer wordt verdacht van poging tot doodslag, het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en vernieling. Hij werd eind december opgepakt door de politie, sindsdien zit hij vast.

Snijbrander

Het incident gebeurde op dinsdag 17 december vorig jaar. De Staphorster zou op het terrein aan de Hesselterlandweg in Meppel, waar eerder zijn afvalrecyclingbedrijf stond, iemand verwond hebben.

Op het filmpje dat het Dagblad van het Noorden heeft ontvangen, is te zien dat Albert T. probeert met een snijbrander het hek voor het terrein van de milieustraat open te krijgen. De nieuwe eigenaar rent naar het hek om te zorgen dat de Staphorster stopt met het openbranden van het slot. Dan krijgt hij van T. meerdere klappen met de snijbrander.

Vrachtwagen

De nieuwe eigenaar heeft niet door dat hij gewond is en gaat met zijn zwarte busje voor het hek staan om te voorkomen dat T. met zijn vrachtwagen op het terrein rijdt, want het hek is inmiddels open.
Met de vrachtwagen rijdt Albert T. achteruit op het busje in. De nieuwe eigenaar van het terrein zit dan nog in het busje. "Eruit, eruit!", roepen geschrokken omstanders. Op dat moment komt de politie aan.
Bekijk hieronder de beelden. Deze kunnen als schokkend worden ervaren.

Faillissement

De ondernemer uit Staphorst had een bedrijf aan de Hesselterlandweg. Vorig jaar was er een grote brand bij dat bedrijf. In mei werd de onderneming, met ook een vestiging in Staphorst, failliet verklaard. De gemeente Meppel legde eigenaar Albert T. een dwangsom op van 50.000 euro, omdat ingezameld afval niet overdekt werd opgeslagen. Vorige maand werd duidelijk dat T. de dwangsom niet hoeft te betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.