nieuws

Volleybalsters kunnen Olympische Spelen vergeten na forse nederlaag tegen Duitsland

Oranje baalt na het mislopen van de Olympische Spelen
Oranje baalt na het mislopen van de Olympische Spelen © Orange Pictures / Wout van Zoeren
De Nederlandse volleybalsters kunnen deelname aan de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio vergeten. De halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi zijn het eindstation voor Oranje, dat in Apeldoorn met 3-0 onderuit ging tegen Duitsland. 
De Overijsselse speelsters Floortje Meijners, Maret Balkestein-Grothues en Juliët Lohuis konden het verschil niet maken en zagen hoe Duitsland de eerste set met nipt verschil over de streep trok. Nederland maakte twee setpoints onschadelijk, maar daarna sloeg Duitsland wél toe: 27-25.

Nek-aan-nekrace

In de tweede set gingen de Nederlandse dames lange tijd aan de leiding, maar zagen ze Duitsland alsnog langszij en vervolgens op voorsprong komen. Het eerste setpoint werd ditmaal direct verzilverd: 25-23. De derde set was eveneens een nek-aan-nekrace, het was echter wederom het zelfde verhaal. Oranje maakte teveel fouten en kon het tij niet meer keren: 25-22.
Duitsland plaatst zich zodoende voor de finale van het OKT. Tegenstander daarin is de winnaar van de wedstrijd tussen Polen en Turkije. Dat duel wordt vanavond (20.45 uur) afgewerkt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.