nieuws

Michel Mulder krijgt Gouden Speld bij afscheid in vol Thialf

Michel Mulder krijgt zijn Gouden Speld
Michel Mulder krijgt zijn Gouden Speld © Huub Snoep
Michel Mulder heeft vandaag, bij zijn officiële afscheid van de schaatssport, de Gouden Speld van de KNSB ontvangen uit handen van directeur-bestuurder Herman de Haan. Die roemde niet alleen Mulders prestaties, maar noemde hem ook een uitstekend ambassadeur van de schaatssport en het inlineskaten.
Zwollenaar Mulder (33) is de eerste en enige Nederlandse schaatser die olympisch kampioen op de 500 meter werd. Dat deed hij in Sotsji (2014), waar zijn tweelingbroer Ronald als winnaar van het brons naast hem op het erepodium stond. Het was het hoogtepunt in hun beider schaatscarrières.
 

Erelijst

Na de laatste KPN NK Afstanden, waarin Michel Mulder zich niet wist te kwalificeren voor de ISU EK en WK Afstanden, kondigde hij zijn afscheid als topsporter aan. Dat doet hij met een indrukwekkende erelijst. Mulder werd onder meer twee keer wereldkampioen sprint en won ook twee keer zilver op de WK Afstanden (500 meter). Ook als inlineskater verzamelde hij een grote hoeveelheid medailles, inclusief twee keer goud op de WK (500 meter en aflossing) en een Europese titel (500 meter).
 

Afscheid

Bij zijn afscheid in een vol Thialf kreeg Michel warme woorden toegesproken door zijn broer Ronald en op het grote scherm werden hoogtepunten uit zijn loopbaan vertoond. Herman de Haan speldde hem zijn KNSB-onderscheiding op, waarna Mulder een ereronde reed over het ijs waarvan hij sinds eind 2013 baanrecordhouder is. Zijn tijd van 34,31 seconden op de 500 meter, een wereldrecord voor laaglandbanen, werd ook vandaag niet verbeterd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.