nieuws

Financiële problemen voor jubilerende de Klup in Almelo

Lunch bij De Klup
Lunch bij De Klup © Hanny ter Doest
Stichting De Klup in Almelo heeft het moeilijk. De vrijwilligersorganisatie die zich onder meer inzet voor sportieve vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking bestaat vijftig jaar maar kampt met financiële problemen. Op een feestelijke lunch, de aftrap van het jubileumjaar, werden de problemen aangekaart.
De Klup is ondergebracht in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan in Almelo. Mensen met én zonder handicap kunnen er op grote schermen met elkaar gamen in het Fun-ie-fit centrum, er is onder andere buitenschoolse opvang, vakantieopvang en ondersteuning voor mantelzorgers.
De bezoekers, en dat zijn er op wekelijkse basis zo rond de duizend, komen niet alleen uit Almelo. Ook uit Wierden, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Borne, Hellendoorn, Dinkelland en Hof van Twente komen cliënten naar het Meester Siebelinkhuis. Sommige activiteiten, zoals zwemmen, worden ook in die plaatsen aangeboden.

Almelo steunt De Klup

Directeur Jan Anema: "De gemeente Almelo steunt ons, dat is een trouwe partner. Maar de andere gemeentes blijven achter. Er zijn zelfs gemeentes die weinig tot niets bijdragen." Dat begrijpt hij niet, want De Klup zorgt ervoor dat het de gemeentes werk uit handen neemt. Hoeveel kosten De Klup de samenleving bespaart, durft hij zo niet te zeggen. 

Aanbodgerichte zorg

Wethouder Eugène van Mierlo waardeert het werk van De Klup. "Alle gemeentes hebben te maken met vragen rondom de zorg. We zijn nu bezig met een omslag, van duur maatwerk naar zorg die is gebaseerd op wat er wordt aangeboden. De Klup laat zien dat dat werkt. En dat geef ik ook mee aan mijn collega-wethouders."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.