nieuws

Mogelijk tóch nieuwe reeks voorstellingen Hanna van Hendrik

Mogelijk tóch nieuwe reeks voorstellingen Hanna van Hendrik
Mogelijk tóch nieuwe reeks voorstellingen Hanna van Hendrik © Ben van Duin
Hanna van Hendrik, een reeks voorstellingen die écht maar één zomer zou duren, begint mogelijk toch weer. Als het aan actrice en initiatiefnemer Johanna ter Steege ligt, staat ze in 2021 weer als boerendochter Hanna op de bühne.
Hanna van Hendrik bleek afgelopen zomer een doorslaand succes: op de 51 uitvoeringen kwamen 47.500 mensen af. Bovendien stonden er nog 10.000 mensen op de wachtlijst voor een kaartje.
Aan belangstelling geen gebrek, zo lijkt het. Ook de acteurs hebben er weer zin in, zegt Ter Steege: "Ik heb bij iedereen geïnformeerd. Iedereen kan en iedereen wil", zegt ze stellig. "Maar dan ook echt íédereen."

'Bijna niets aan overgehouden'

Toch is het nog geen gelopen race. "Ik moet opnieuw op zoek naar geld", legt de actrice uit. "Het is een ontzettend dure productie, wij hebben er ook bijna niets aan overgehouden. Dat geeft niets, maar het moet wel bekostigd worden."

Prijzen

Hanna van Hendrik won een prestigieuze Musicalworld Award in de categorie 'beste regionale productie'. Daarmee versloeg het een andere Twentse productie, STORK!, die in dezelfde categorie was genomineerd.

In het stuk vecht Hanna uit Tubbergen, net als vele boeren in de roerige jaren zeventig, tegen de ruilverkaveling. Het toneelstuk bleek actueler dan ooit; niet lang nadat het laatste applaus had geklonken, klommen boeren in heel Nederland op de barricades. 
"De problematiek was er al", zegt Ter Steege over de periode tijdens de voorstellingen. "Maar na de voorstellingen kwamen de opstanden. Toen is het zichtbaar geworden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.