nieuws

Muziekschool Grandesco in Zwolle raakt juiste snaar en groeit explosief

Van een school met vijf docenten, naar een school met veertig docenten en bijna vierhonderd leerlingen. In vijf jaar tijd is muziekschool Grandesco in Zwolle uitgegroeid tot een succes. De locatie in de binnenstad is dan ook anderhalf jaar geleden ingeruild voor een grote locatie aan de Grote Voort: de creatieve broedplaats van de stad.
Bram van Leeuwen en Wouter de Goeij zijn het brein achter de school. "Ons jonge team spreekt mensen denk ik heel erg aan", vertelt mede-eigenaar De Goeij. "We proberen heel erg in te steken op de 'pop kant' van muziek."
Iets verderop klinkt de stem van zangdocent Veerle Verschuren die met leerling Katerina aan het oefenen is door de gang. Verschuren denkt dat het succes ook mede door de sfeer in de school komt. "Ik heb heel veel leerlingen die expres een uur te vroeg komen om lekker te chillen. Dan ploffen ze op de bank, pakken wat te drinken uit de keuken, het is heel toegankelijk hier."  

Popschool

De eerste jaren sprak men nog van een popschool, maar inmiddels is de term muziekschool beter op zijn plaats. "We hebben nu eigenlijk allerlei instrumenten. Van piano tot viool en van gitaar tot klarinet", aldus De Goeij. 
Zelfs klassieke muziek behoort tegenwoordig tot het repertoire van de school. "Ik geef klassieke muziekles en dat heeft al snel een oubollig karakter, maar binnen Grandesco blijft het juist heel fris. We hebben de reputatie van ontspannen muziekschool met een jong imago."
Ook Verschuren beaamt dat: "We komen allemaal net van het conservatorium af en sommigen studeren nog. En natuurlijk helpen mijn Brabantse roots ook mee voor heel veel gezelligheid", lacht Verschuren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.