Man zwaait met mes in Enschede en krijgt rake klappen van twee Oldenzalers

Een video die gisteren online kwam waarin een man met een mes door de binnenstad van Enschede loopt, is al meer dan 700.000 keer bekeken op Dumpert. Het incident vond al op 21 december plaats.

In het filmpje is te zien dat een man met een mes achterwaarts door de Wilhelminastraat loopt. Twee mannen spreken hem in een buitenlandse taal toe, een van hen probeert de messentrekker zelfs met een fiets te lijf te gaan.

De man met het mes lijkt te willen weglopen voor de twee, maar het duo blijft hem achtervolgen. Tot aan de voordeur van een café aan De Heurne, waar de messentrekker door het duo naar de grond wordt gewerkt.

De man met het mes incasseert flink wat klappen, maar weigert het mes te laten vallen. Zelfs als hij op de grond ligt en er tot bloedens aan toe op hem in wordt gebeukt, blijft hij het wapen vastberaden vasthouden. Dankzij bemoeienis van omstanders laat de man eindelijk zijn mes vallen. Omstanders drijven de twee partijen uit elkaar.

Eerdere ruzie

De confrontatie blijkt om een eerdere ruzie te gaan, weet de politie. Een 40-jarige Enschedeër en twee Oldenzalers (30 en 41 jaar) zochten elkaar in Enschede op om het een en ander uit te praten. De man die constant in beeld is, trok daarbij een mes, waarop het tweetal wilde dat hij het steekwapen liet vallen.

De Enschedeër is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De twee Oldenzalers zijn opgepakt voor mishandeling. Op 24 december zijn de verdachten weer vrijgelaten. De zaak ligt inmiddels bij het Openbaar Ministerie.

De beelden op Dumpert kunnen als schokkend worden ervaren. Klik hier als je de video wil zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede 112 Enschede Nieuws
Deel dit artikel: