VIDEO: Oost op het Asfalt: door rood loopt maar net goed af

RTV Oost lanceerde onlangs de nieuwe rubriek Oost op het Asfalt. Daarin vragen we je om video's toe te sturen van opmerkelijke situaties op de Overijsselse wegen. In deze aflevering zien we hoe de bestuurder van een witte bestelbus compleet lak heeft aan het rode verkeerslicht. Als er van de andere kant een auto groen licht krijgt en optrekt, loopt het maar net goed af.

Automobilist Arnold Roolvink uit Raalte keek zijn ogen uit toen hij afgelopen weekeinde op de N348 stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Terwijl het verkeerslicht aan de overzijde al een tijdje op rood staat, krijgt de bestuurder van een andere auto groen licht en trekt op.

Net op dat moment komt er vanuit tegenovergestelde richting een witte bestelbus, waarvan de bestuurder, zonder ook maar een moment af te remmen, rechtdoor rijdt. Hij weet net om de optrekkende auto heen te slalommen.

Hachelijk tafereel
De dashcam in de auto van Roolvink registreerde het hachelijke tafereel. "Het gaat om de kruising bij Raalte-Zuid, richting Deventer, bij de kruising met de Westdorplaan", blikt Roolvink terug. "Op diezelfde kruising vond begin januari nog een ongeluk plaats, waarbij twee auto's betrokken waren, en waarbij vermoedelijk ook door rood is gereden."

Bibbers
"Ik wist niet wat ik zag. Dat hoor je me ook roepen op de opnames." Uiteindelijk loopt het allemaal maar net goed af. "Maar ik zat daarna nog wel even met de bibbers achter het stuur."

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: