nieuws

Halve eindstrijd voor Europese landenteams springruiters in Geesteren

Het Nederlandse team springruiters
Het Nederlandse team springruiters © CSIO Geesteren
Het CSIO Twente heeft één van de halve finales toegewezen gekregen van de EEF Series, een nieuwe competitie voor Europese landenteams. Tijdens de 46ste editie van het paardensportevenement in Geesteren zal de wedstrijd van de European Equestrian Federation (EEF) worden afgewerkt op het hoofdterrein op de afsluitende zondag.
De wedstrijd vindt net als het CSIO plaats in de eerste week van juli en daar zal het Nederlandse team, waar in de afgelopen jaren veel Overijsselse springruiters actief waren, vanzelfsprekend aan de start verschijnen.

Unieke mogelijkheid

EEF-president Theo Ploegmakers is blij met de nieuwe competitie: "De EEF Series is de enige competitie voor landenteams waaraan alle Europese landen kunnen deelnemen. Voor landen als Nederland is dit een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen. De competitie zal ook gebruikt worden om talentvolle parcoursbouwers, juryleden, belangrijk voor de sport, de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen op topniveau."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.