nieuws

Bericht van Mirjam Pol uit de Dakar Rally: goede klassering, maar blij is anders

Mirjam Pol uit Borne eindigde gisteren als 45-ste, een hele goede prestatie van de enige Nederlandse vrouwelijke motorrijder. Ze blijft mooi constant rijden en dat levert haar uiteindelijk een 45-ste plek in het algemeen klassement op.
Toch is Pol, die vandaag aan de tiende etappe begint, zelf niet helemaal blij: “Het was een moeizame dag, het eerste gedeelte was zwaar, ook fysiek, met veel stenen. Daar hadden ze al voor gewaarschuwd, het was ‘Morocco Style’, zeg maar. Ik kwam er niet lekker in, het kostte me allemaal heel veel moeite. Wie had dat nou gedacht? Dat overkomt mij normaal gesproken nooit."
Mirjam Pol in actie tijdens Dakar
Mirjam Pol in actie tijdens Dakar © FOTOP

Te hard

En bovendien heeft ze te hard gereden, gisteren.  "Ik reed in een twintig kilometer lange speedzone waar we maximaal negentig kilometer per uur mochten. Dat ging goed maar die ging weer over in een speedzone waar we maar vijftig kilometer per uur mochten, en dat zag ik te laat.”
Mirjam Pol in actie tijdens Dakar
Mirjam Pol in actie tijdens Dakar © FOTOP
Uiteindelijk kreeg Pol één minuut straftijd, dit heeft geen gevolgen voor haar startpositie voor vandaag en dat scheelt weer. Want het wordt vandaag weer een lange special en dan is zo ver mogelijk voorin starten altijd een pré. De etappe-dag eindigt vandaag in het Marathon Bivak en dan is het prettig om zoveel mogelijk energie te besparen en te verdelen.

Marathon bivak

Het is altijd afwachten waar je terechtkomt in een marathon bivak. Één ding is echter een zekerheid: de deelnemers moeten het doen zonder assistentieteam en technische ondersteuning.
“Ik ben mijn marathontas aan het pakken", aldus Pol. "We hebben een grote gele zak gekregen van de organisatie waar ik mijn naam en startnummer op moet zetten. Morgen moeten we voor vertrek de grote gele zak inleveren bij de organisatie. Wij krijgen een slaapmatje en een tentje en that’s it. Ik denk dat we echt in een bivak, midden in de woestijn, terecht komen.”
Mirjam Pol in actie tijdens de tweede etappe
Mirjam Pol in actie tijdens de tweede etappe © FOTOP
Tijdens de rustdag, afgelopen weekend werd Mirjam Pol geïnterviewd door Rallymaniacs over haar Dakar tot dan toe. Zie hieronder de video.
Mirjam Pol tijdens de rustdag afgelopen weekend
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.