nieuws

Verbindingsweg lijkt van de baan, in Zenderen kan de vlag uit

De kans is groot dat de veelbesproken gemeentelijke verbindingsweg langs bedrijventerrein De Molenkamp in Borne van de baan is, nu plannen voor een nieuwe rondweg concreet lijken. Tegenstanders zijn blij met het nieuws.
Het college van burgemeester en wethouders van Borne stuurde eerder deze week een memo aan de gemeenteraad waarin staat dat de aanleg van de zogenoemde randweg om Zenderen dichtbij is. Binnen zeven jaar kan die weg er al liggen, zo hoorde het college van gedeputeerde Bert Boerman. Door de plannen voor een gemeentelijke verbindingsweg kan dan een streep worden gezet.

Niet te vroeg juichen

Tegenstanders zijn verheugd met het nieuws, maar willen niet te vroeg juichen. "De borrel staat al koud, maar we drinken er pas eentje als de randweg er daadwerkelijk ligt. Maar het moet gezegd, zo dichtbij als nu is het nog niet eerder geweest." Dat zegt Sandra Ottolander van de Stichting Zenderen Filevrije. Een verbindingsweg langs de Molenkamp levert volgens de stichting verkeersoverlast op voor Zenderen.

Vlag klaarleggen

Ottolander noemt zichzelf een blij mens. "We zijn echt al heel lang bezig met het verzet tegen die verbindingsweg. Nu de provincie heeft gezegd dat de randweg over zeven jaar een feit kan zijn, kunnen we de vlag vast klaarleggen."
Wethouder Martin Velten van Borne houdt nog wat slagen om de arm. "Ik heb er bestuurlijk vertrouwen in. Er zijn nu allerlei projectgroepen bezig de zaken voor te bereiden. Maar als het doorgaat, dan zullen de inwoners van Zenderen wel blij zijn, denk ik."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.