nieuws

Geschillencommissie KNSB wijst vorderingen Ronald Mulder en consorten af

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Orange Pictures / Douwe Bijlsma
De Geschillencommissie van de KNSB heeft de vorderingen van Ronald Mulder, Koen Verweij en Dai Dai Ntab afgewezen. Zwollenaar Mulder vroeg om een ticket op de 500 meter voor de ISU World Cup 5 in Calgary. Verweij en Ntab probeerden via de Geschillencommissie alsnog kans te maken op een startbewijs voor de WK Afstanden in Salt Lake City, op respectievelijk de 1500 en 1000 meter.
Zij vochten hiermee recente beslissingen van de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB aan. Die verstrekte Kjeld Nuis (vanwege ziekte afwezig bij de KPN NK Afstanden) een aanwijsplaats voor de ISU WK Afstanden op zowel de 1000 als 1500 meter. Mulder (die materiaalpech had bij de KPN NK Afstanden) kreeg geen aanwijsplaats voor Calgary.
Uitspraak 
De Geschillencommissie nam maandag ruim twee uur de tijd voor de behandeling van de zaak. In de uitspraak, die vanochtend schriftelijk bekendgemaakt werd, wijst de commissie alle vorderingen van de drie Reggeborgh-schaatsers af. De Geschillencommissie oordeelt dat de SCL de selectieprocedure juist heeft gevolgd.

Duidelijkheid

"Het is goed dat de Geschillencommissie vaststelt dat wij als SCL correct hebben gehandeld", reageert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op de sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.