Bericht van Mirjam Pol uit de Dakar Rally: "Blij dat tweede gedeelte gecanceld is"

Haar eindklassering doet het niet vermoeden (33e), maar Mirjam Pol uit Borne had vandaag niet haar dag in de Dakar Rally. Ze is blij dat een deel van de tiende etappe werd gecanceld.

"Ik ben verschrikkelijk blij dat het tweede gedeelte van de special werd gecanceld vandaag. Op kilometer 4 zag ik al een helikopter bij iemand die eraf gegaan was. Het was één grote valpartij, leek het wel. In de buurt van kilometer 120 ging het ook mis met een rijder. Ikzelf ging er bij kilometer 118 heel ongelukkig af."

En dat betekende dat Pol de etappe niet zonder kleerscheuren uit kwam. "M’n lip en de binnenkant van mijn mond zijn helemaal kapot, maar vooral mijn bovenbenen zijn heel pijnlijk. De motor is wel oké. Ik moet nog wel terug naar de organisatie, omdat mijn sentinel los zit. Ik denk dat ik die heb geraakt. Die moeten opnieuw bevestigd worden."

Rust nodig

Aan alles is te merken dat Mirjam er even klaar mee is. Ze rijdt zo snel mogelijk door, het bivak in om zich door de medici na te laten kijken en zoveel mogelijk rust te nemen. Een goede klassering betekent dus niet altijd vreugde aan de finishstreep. Het team van Pol hoopt dat ze zoveel mogelijk rust kan nemen en zich goed kan voorbereiden op de etappe van morgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: