nieuws

Raad in Zwolle met spoed in debat over veiligheidssituatie

Raad wil spoeddebat over veiligheidssituatie in Zwolle
Raad wil spoeddebat over veiligheidssituatie in Zwolle © RTVOost / Ruud Dilling
De voltallige gemeenteraad van Zwolle wil een zogeheten interpellatiedebat over de veiligheidssituatie in Zwolle. Dat is een zwaar middel om informatie te krijgen van het college van burgemeester en wethouders over een politiek actueel en gevoelig onderwerp. Dit naar aanleiding van de vondst gisteren van een handgranaat aan de deur van bar Bruut.
In het debat hoopt de raad te horen van de burgemeester welke inzet nodig is om de veiligheid op straat te waarborgen. De raadsleden maken zich zorgen over de veiligheid in Zwolle. "Criminaliteit in onze stad moet een halt worden toegeroepen. Voorkomen moet worden dat criminaliteit verankert in onze stad", schrijft VVD-fractievoorzitter Thom van Campen, die het debat namens de raad aanvraagt.
"Het is onacceptabel dat er mensen zijn die, om wat voor reden dan ook, dit soort geweldsincidenten plegen. Wat ons betreft moet dit een halt worden toegeroepen", legt Van Campen uit. "Zwollenaren vragen zich af: moet dit in mijn wijk en stad? Dit past niet in Zwolle en hoort niet in onze stad."
Thom van Campen (VVD)
Het is al langere tijd onrustig in de provinciehoofdstad. In de afgelopen maanden vonden er vijf schietincidenten plaats in de stad. Bij een daarvan, op oudejaarsavond, werd Henk Wolters dodelijk getroffen. "Er is vrij veel gebeurt", beseft Van Campen. "Dat doet wat met het veiligheidsgevoel."
Het debat zal aanstaande maandag plaatsvinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.