nieuws

Buurtbewoner na schietincident in Almelo: "Schutter verdient een pluim"

In de Rietstraat in Almelo vond vanmiddag een schietpartij plaats
In de Rietstraat in Almelo vond vanmiddag een schietpartij plaats © Hof van Twente Fotografie
De man die vanmiddag geschoten heeft in de Rietstraat in Almelo is een bewoner van diezelfde straat. Dat zeggen buurtbewoners tegenover RTV Oost. Een buurvrouw laat weten dat een conflict over nachtelijke overlast waarschijnlijk geëscaleerd is en dat 'de buurman die heeft geschoten een pluim verdient'.
"We hebben hier 's nachts heel veel overlast", laat de buurvrouw weten. "Dat gaat al bijna twee jaar zo. Daarover hebben we al heel vaak contact gehad met de politie, maar die kunnen er nooit iets aan doen."
tekst gaat verder onder de video
Reacties buurtbewoners op schietpartij Almelo
De schietpartij is het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie daarover, zo vermoedt de buurvrouw. "De man die geschoten heeft, heeft een dochtertje die 's nachts wakker wordt van het lawaai. Daarover is hij afgelopen week nog netjes aan de deur geweest, maar nu is het waarschijnlijk geëscaleerd."

Pluim

De buurvrouw hoopt dat het schietincident de opmaat is tot het einde van de overlast. "De buurman verdient een pluim. Hij heeft vandaag gedaan wat nodig was. Nu wordt alles in touw gezet om de overlast te stoppen en daar ben ik blij mee."
De schrik in de buurt zit er verder niet in. "Hier voel ik me nog steeds hartstikke veilig. Ik kom uit een volksbuurt, dus ik weet wat daar doorgaans gebeurt. Ik schrik er helemaal niet van."

Beelden

Daarnaast zijn er zijn beelden opgedoken van de arrestatie van de man die vanmiddag mogelijk geschoten heeft in de Rietstraat in Almelo. Een omstander filmde het moment en plaatste de beelden op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.