Boeren met de trein van Deventer naar Berlijn om boerenverhaal te verkondigen

Een delegatie van Team Agro NL is vanochtend op de trein in Deventer gestapt voor een bezoek aan de Grüne Woche, een grote internationale landbouwbeurs in Berlijn. Teamlid Erik Stegink uit Loo-Bathmen: "We willen de Nederlandse agrarische sector daar goed op de kaart zetten".

Team Agro NL is een verzameling boeren en boerinnen uit alle landbouwsectoren die de krachten hebben gebundeld om de Nederlandse land- en tuinbouw te promoten. Veehouder Geert-Jan Kloosterboer uit Oxe is ook mee als delegatielid. "We gaan daar heen om ons boerenverhaal met ons boerenverstand te vertellen. Dat betekent doorgaan met het werk wat we doen en duidelijk maken dat we een license to produce willen houden."

Minister Schouten

De Grüne Woche wordt ook bezocht door minister Carola Schouten van Landbouw en diverse Tweede Kamerleden. Kloosterboer: "Het is belangrijk om goed in contact te blijven met alles en iedereen die daar komt uit de agrarische sector".

Erik Stegink zal het internationale boerengezelschap in Berlijn komende maandag zelfs toespreken, op verzoek van het ministerie. "Daarbij zal ik de internationale landbouwwereld vertellen hoe wij als boeren de pr en belangenbehartiging van onze sector doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: