Kaalgeplukt kippenboertje Kay (14) uit Luttenberg bedolven onder aanbiedingen en steunbetuigingen

Hij kan zo onderhand amper nog zonder zonnebril in Luttenberg over straat, de veertienjarige Kay Langkamp. Nadat RTV Oost gisteren meldde dat hij tot tweemaal toe in drie dagen tijd van zijn 'eierengeld' werd beroofd, wordt hij nu bedolven onder de steunbetuigingen van mensen die hem een hart onder de riem willen steken. Maar ook particulieren en bedrijven die eieren van hem willen kopen, een beter beveiligd geldkistje aanbieden tot een sponsor die vijf zakken kippenvoer wil doneren.

Na het bericht over de diefstal regende het steunbetuigingen in huize Langkamp. Omdat Kay zelf vandaag naar school in Zwolle is, is moeder Wendy er maar wat druk mee.

"Tientallen reacties? Nou, eerder honderden. Van particulieren, maar ook van ondernemers en bedrijven. Met name van mensen die het sneu vinden dat een hardwerkende jongen op zo'n manier wordt gedupeerd", vertelt moeder Wendy.

Troeteldiertjes

Kay is dol op zijn zestig kippen. Heeft eigenhandig het hok in elkaar getimmerd en staat iedere ochtend een half uur eerder op om zijn troeteldiertjes te verzorgen. Schoonmaken, voeren, de eieren uithalen.

Die eieren verkoopt hij vervolgens vanuit een kraampje langs de Hellendoornseweg, voor de ouderlijke boerderij. Maar eergisteren schreef moeder Wendy op Facebook dat onbekenden er tot tweemaal toe in drie dagen tijd vandoor waren gegaan met dit 'eierengeld'. Wisselgeld dat in een speciaal daarvoor bestemd kistje lag.

Hart onder de riem

Er komen nu tal van aanbiedingen en steunbetuigingen binnen van mensen die Kay een hart onder de riem willen steken. "Vaak van wildvreemde mensen", vertelt Wendy. " Iemand die honderd eieren wil kopen, die Kay dan naar de voedselbank in Raalte moet brengen bijvoorbeeld."

De familie reageert wat terughoudend als het gaat om reacties van particulieren die geld willen doneren. "Het gaat ons immers niet om het geld. Wij wilden slechts dit probleem aan de kaak stellen. Maar we konden niet vermoeden dat het zo'n vlucht zou nemen. Mijn Facebookbericht is intussen al 50.000 keer bekeken."

Massale media-aandacht

En ook was er al heel wat media-aandacht. "Na het verhaal bij jullie stond het donderdagochtend groot in De Telegraaf, besteedde Wakker Nederland er aandacht aan op televisie, en belde Giel Beelen al voor radio. Ook Hart van Nederland hing aan de lijn, maar om op televisie te komen, ziet Kay wat minder zitten."

En er zijn vooral ook ondernemingen die Kay willen helpen. "Een bedrijf dat hem een goed beveiligd geldkistje wil aanbieden, of een veevoerproducent uit Brabant die hem vijf zakken kippenvoer wil toesturen. Stuk voor stuk vindt iedereen het vooral sneu en zeggen ze dat ze ondernemende jongeren graag willen steunen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Luttenberg Hellendoorn Nieuws
Deel dit artikel: