nieuws

Waterpoloërs Oranje hard onderuit tegen Rusland

Doelman Eelco Wagenaar in actie namens Oranje
Doelman Eelco Wagenaar in actie namens Oranje © Orange Pictures
Het is de Nederlandse waterpoloërs niet gelukt hun tweede groepswedstrijd op het EK in Hongarije te winnen. In Boedapest bleek Rusland met 15-9 te sterk.
Oranje heeft met Lars Gottemaker (Nijverdal), Jorn Muller (Ommen), Eelco Wagenaar (Borne) en Jorn Winkelhorst (Hengelo) een flinke inbreng uit Overijssel. 
Nederland wist één periode in het spoor van Rusland te blijven, maar na het tweede kwart keken de waterpoloërs van Oranje al tegen een 8-3 achterstand aan. Die voorsprong gaf Rusland niet meer uit handen. Winkelhorst maakte twee treffers. Gottemaker, Muller ieder één.
Dinsdag de eerste wedstrijd op het EK nog met 9-8 van Roemenië gewonnen. Servië, dat de eerste twee duels overtuigend wist te winnen, is zaterdag de laatste tegenstander in de groepsfase. De groepswinnaar gaat direct door naar de kwartfinales, de nummer 2 en 3 spelen in een tussenronde. Op dit moment staat Oranje op de derde plaats in de poule.
De Nederlandse ploeg van bondscoach Harry van der Meer heeft zich een plek in de kwartfinales ten doel gesteld. Het toernooi geldt ook als belangrijke voorbereiding voor het olympisch kwalificatietoernooi in maart in Rotterdam, waar de waterpoloërs een ticket voor de Spelen in Tokio hopen te pakken. Bij het EK ligt alleen voor de winnaar een toegangsbewijs voor de Spelen klaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.