nieuws

Gemeente Raalte wint award voor best bestuurde overheidsorganisatie

Martijn Dadema, burgemeester van Raalte
Martijn Dadema, burgemeester van Raalte © RTV Oost
De gemeente Raalte is in de prijzen gevallen bij de verkiezing van het vakblad Binnenlands Bestuur. Het werd uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van 2019. 
Door de stemmers wordt Raalte omschreven als een vernieuwende gemeente die op het gebied van inwonersparticipatie een voorbeeld voor andere gemeenten is. Raalte weet haar inwoners op nieuwe en creatieve wijze bij vrijwel alle beleidsonderwerpen te betrekken.

Dadema zelf tweede

Burgemeester Martijn Dadema was ook genomineerd voor beste lokale bestuurder, maar hij greep naast de winst. Hij werd tweede achter de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ten opzichte van vorig jaar klom Dadema een plek, toen werd hij derde.
Door de stemmers werd Dadema omschreven als een krachtig en communicatief bestuurder. Naast Dadema was ook Ommer wethouder Bart Jaspers Faijer genomineerd.
Het vakblad Binnenlands Bestuur hield de verkiezing voor het elfde jaar. Alle lokale bestuurders en politici in Nederland werd gevraagd collega’s te nomineren. Bestuurders en lezers van Binnenlands Bestuur konden stemmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.