nieuws

Twee van de vijf Overijsselaars halen finish Dakar

Mirjam Pol volbracht de 41e editie van de Dakar
Mirjam Pol volbracht de 41e editie van de Dakar © Robin/Rallymaniacs
Gert Huzink heeft net als Mirjam Pol de finish van de Dakar Rally bereikt. De truckbestuurder uit Manderveen eindigde uiteindelijk op een 23e plaats. Pol was de enige Nederlandse vrouwelijke motorrijdster die deelnam aan de race in het Midden-Oosten. Zij eindigde als 41e.
De bestuurder van het Riwald Dakar Team had op voorhand een betere eindklassering voor ogen. Hij had namelijk aangegeven dat hij wilde gaan voor een topklassering. Dat bleef helaas voor hem uit, mede doordat monteur Martin Roesink uit Olst het team eerder moest verlaten vanwege een gebroken nekkenwervel. Waardoor hij alleen met zijn navigator de race in Saudi-Arabië moest voortzetten. 

Ongelukkige Dakar voor Mirjam Pol

Pol heeft alles behalve een gemakkelijke Dakar gehad. Haar ploeggenoot Paulo Goncalves kwam tijdens de rally te overlijden. Waardoor er in de achtste etappe niet werd gereden. Daarnaast heeft zij ook veel tijd verloren in de elfde etappe. De coureur zag haar landgenoot Edwin Straver op de grond liggen met een gebroken nekkenwervel en heeft lange tijd bij hem gestaan om te kijken of zij hulp kon bieden. 

Overige Overijsselaars

Aan het begin van deze Dakar stonden er nog twee deelnemers aan de start. Helaas eindigde het avontuur eerder voor Jasper Riezebos uit  IJsselmuiden en Peter van Merksteijn uit Hengelo. Riezebos was na drie dagen al uitgeschakeld. Hij kwam met zijn truck tegen een rotsblok aan waardoor hij niet meer verder kon met zijn team. Van Merksteijn leek de finish lange tijd te halen, maar maakte een zware crash in de achtste etappe waardoor hij uiteindelijk niet meer verder kon.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.