nieuws

Grüne Woche vooral om te verbinden: "De kloof tussen beleidsmakers en boeren is te groot"

De Grüne Woche in Berlijn lijkt op het eerste oog een Libelle-beurs voor vrouwen, maar niets is minder waar. Het is een uitgelezen mogelijkheid om boeren en beleidsmakers met elkaar te verbinden. Want die kloof is volgens Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging, veel te groot.
Stukjes kaas, worst, ijs, limonade en vla. Allemaal producten die in Overijssel worden gemaakt, worden op de beurs aangeboden. Maar tussen de Duitsers die genieten van de hapjes, lopen ook Overijsselse boeren en bestuurders. Behalve producten aan de man krijgen, hebben zij nog een doel: bruggen slaan tussen de boeren en de politiek. 

'Misverstand'

"Ik denk dat er een misverstand is", begint Van der Plas. "De kloof tussen burger en boer is niet zo groot. Het is de kloof tussen de boer en beleidsmakers die te groot is. Die kloof moet je zien te dichten."
De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging schetst hoe de situatie volgens haar nu is. "Er wordt op kantoren beleid gemaakt. Als die beleidsmakers bij de boeren komen, komen ze er pas achter hoe het écht in praktijk gaat."

Boek

Van der Plas nam vandaag zelf het voortouw in het verbinden. Ze overhandigde namelijk haar 'BoerBurgerBoek' aan Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.